Generic Cialis Soft Kamagra Jelly Generic Female Viagra Generic Viagra Super Active Generic Priligy Generic Cialis Professional Generic Levitra Red Viagra Generic Viagra Jelly Generic Levitra Soft Brand Viagra Generic Viagra Caps Kamagra Generic Cialis Daily Viagra Gold Kamagra Polo Cialis Black in nederland hvor kjøpe generisk cialis på nett i Norge
nike cortez Scarpe nike air max scarpe asics nike air force Saucony polo camicie Polo Ralph Lauren nike roshe air max Scarpe Adidas scarpe Nike Scarpe louis vuitton Ray ban adidas Adidas superstar longchamp air max Cinture scarpe Puma Puma Scarpe new balance oakley converse
Прeдставување на МКД Македонија
  • Среќна Нова Година

    Среќна Нова Година

Прeдставување на МКД Македонија

Испратено За нас

Прeдставување на МКД Македонија

Македонското  културноДруштво "Македонија" од Љубљана (скратено МКД "Македонија" ) е најстарото малцинско   културно  друштво во Република Словенија. Друштвото е основано на 18.01.1992 во  просториите на  Љубљанската операсо посебни членови и  пратеници од тогашните претседатели, г.Милан Кучан и г.Киро Глигоров.

Во 2014 година , друштвото навршува  22 години активна работа во областа на културните настани на територијата на Република Словенија. Со нивно вклучување во друштвото сите овие години во голема мерkа се даде голем  придонес   за интеграцијата на македонски иселеници и нивните потомци  за обогатување на разновиден и богат културен живот . Целта на сите наши активности е да се зачува сопствениот етнички идентитет и култура.Активната  комуникација и интеграција  во културните настани на територија на Република Словенија па и другите  народи и народности кои живеат даактивно  учествуваат  и соработуваат со нашето друштво.

Во друштвото активно функционираат секции:  ликовна,  музичка, литературна, спортска и кулинарична.

Секциите имаат  организирано повеќе од 50 национални и меѓународни изложби и училишни проекти, објавена е и монографија за јубилејот  15 год на постоење на друштвото  и објава на 20 броеви македонски билтени „Македонски Весник„ .

Во меѓувреме, бевме домаќини на повеќе од 50 словенечки и странски културни работилници,  како и  учесници /организаторина  ликовни колонии , изложби и музички изведби , со што на тој начин се покажува и самата активност на поврзувањето на друштвото со други култури како главна цел. – Да  се биде носител на културниот живот во Словенија не само однадвор туку и во  рамките на националните и културните потреби на Македонците.

EU direktiva o e-zasebnosti

Spletna stran uporablja piškotke za pravilno delovanje spletne strani. Z uporabo naše spletne strani se strinjate z namestitvijo piškotkov na vašo napravo.

Poglejte EU direktivo o e-zasebnosti.

Zavrnili ste piškotke. Odločitev lahko tudi spremenite.

Dovolili ste namestitev piškotkov na svoj računalnik. Odločitev lahko tudi spremenite.